pondelok 18. februára 2013

Môj wishlist (2)

Sľúbený článoček na dnes- wishlist. Väčšinou pôjde o najnovšie knihy, ktoré práve vychádzajú alebo vyšli nedávno. No mooožno prihodím aj nejakú staršiu :)

Originálny názov: Birth of a Killer

Počet strán: 192

Anotácia:

Larten Hroozley tvrdě pracuje už od osmi let v továrně na hedvábí, kde musí spolu se svým bratrancem snášet násilnické chování předáka Traze. Když se Traz jednoho dne zase rozvzteklí a napadne Lartenova bratrance Vura, Larten se neudrží a bratrance začne bránit. Hrůzný konflikt ukončí předákova smrt. A Larten, který Traze zabil, musí urychleně zmizet. Na útěku se kvůli nepřízni počasí rozhodne schovat na hřbitově a přenocovat v kryptě. Tam narazí na záhadného Sebu Nila, který mu nabídne, aby se stal upířím pomocníkem. A protože Larten už nemá co ztratit, Sebovu nabídku přijme.



Originálny názov: Clockwork angel

Počet strán: 400

Anotácia:
Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti. Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.

Oficiálny názov: TimeRiders

Počet strán: 350


Anotácia:


Liam O'Connor mal zomrieť pri lodnej havárii v roku 1912. Maddy Carterová mala zomrieť pri leteckom nešťastí v roku 2010. Sal Vikramová mala zomrieť pri požiari v roku 2026. No pár minút pred smrťou sa pri nich zjavil záhadný muž so slovami: „Vezmi ma za ruku." Nezachránili ich. Naverbovali ich do tajnej organizácie, o ktorej existencii nemá nikto ani tušenia. Cestovanie v čase už totiž nie je len hudbou budúcnosti, ale krutou realitou. Liam, Maddy a Sal majú jedinú úlohu: ochrániť dejiny, ako ich poznáme, a zneškodniť každého, kto sa pokúsi ch zmeniť. Preto sú tu!


Oficiálny názov: Allies of the Night

Počet strán:  160

Anotácia:

Lovci súmraku pokračujú v pátraní po Pánovi upirátov. Darren sa voľky-nevoľky musí vrátiť do školy a čeliť svojej minulosti. Nemá to ľahké, v porovnaní s normálnymi ľuďmi totiž starne omnoho pomalšie, takže stále vyzerá na pätnásť rokov. Upírske knieža a zabijak upirátov tak musí znovu zasadnúť do školskej lavice. No Darrena netrápi len škola – čakajú ho známe tváre, smrť člena klanu, zápas s lovcom upírov a krvilačnými upirátmi. Spojenci noci sa musia opäť zjednotiť! Lov pokračuje!


Originálny názov: Looking for Alaska

Počet strán: 224


Anotácia:


Miles má bizarnú záľubu v posledných slovách svetových osobností. Najviac ho fascinuje Francois Rabelais a jeho posledná veta: „Idem hľadať to Veľké Azda." Miles si nechce počkať na podobný osud a presvedčí rodičov, nech ho pošlú do internátnej školy mimo mesta. V Alabame si rýchlo nájde nových priateľov: spolubývajúceho Chipa, ktorého všetci volajú Plukovník a ktorý vo voľných chvíľach memoruje nekonečné abecedné zoznamy, i krásnu, ale nepredvídateľnú Aljašku, do ktorej sa zamiluje. Čaká ich rok plný porušovania školského poriadku, testov a skúšok, žartíkov, rozchodov a odhalených tajomstiev. Čo zmení Milesov názor na jeho „Veľké Azda"?



Jooj, dúfam, že sa k nejakej z týchto kníh dostanem čo najrýchlejšie :) Odporučili by ste mi ešte nejakú/é? :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára